Friday, May 21, 2010

Светот во кој живеам.


Светот во кој живеам е составен од прости материи и луѓе, проследен со нивните прости дела и постапки. Во обидот да се афирмираат и пронајдат во овој свет, не ретко се губат себеси во нивните неограничени желби и идеали, кои само предизвикуваат хаос во нивните, а и во животите на луѓето околку нив. Лутајќи кон веќе зацртаната цел, забораваат на моралните вредности, љубовта, чесноста, а се што им е важно се парите, тие хартии кои со потпис на гувенерот стануваат нешта кои буквално го вртат светот. Нај ироничното е во сите тие ситуации е тоа што кога ќе се здобијат со таа таканаречена “дебела пара“, се осврнуваат кон другите делови од животот, но тие сосема очекувано се ставени во втор план, нема време ни место за љубов. Тоа фрустрира на моменти, но на моменти и не е така лошо.
Како што рекле старите: Од љубов не се живее.
Не, не се живее, ама што ќе ти е животот без емоции и чувства... Сигурно нејќеш да бидеш само билка.

No comments:

Post a Comment